Donearlenspry

Sofico Marathon Gent – 11k Run

Zondag 26 maart, we zijn een kleine maand verwijderd van de 10 Miles in Antwerpen, mijn eerste échte loopdoel voor dit jaar. Om het race- en druktegevoel een beetje te testen liep ik hier in Gent met plezier ook mee. De 11 km run bleek iets korter te zijn dan aangeprijsd, namelijk 800 meter korter. Ze gebruiken hier in Gent blijkbaar andere lengtematen 🙂

De weersomstandigheden waren verre van ideaal. Het was fris en al sinds vanochtend hingen er buien in de lucht. Het parcours toonde zich nat met veel plassen, en hier en daar vrij glad. Gelukkig boden mijn Brooks een overdaad aan grip!

Reeds voor de start om 11 uur was ik al half natgeregend. Het kwartier voor vertrek werd ik een beetje opgehitst door de DJ, gevolgd door de presentator aan de start! Gelukkig kon ik mezelf vrij goed focussen. De eerste racekilometer verliep zoals gewoonlijk erg vlot. Iedereen was op zoek naar een goede positie en pace, en dat merk je altijd aan het nerveuze begin. Ik houd wel van die drukte. Na ongeveer een kilometer had ik mijn pace gevonden en kon ik met mijn running playlist een goed tempo aanhouden, terwijl mijn hartslag zich rond de 145 bpm begaf. Bij deze hartslag kan ik makkelijk 2 uur lopen, dus het zou geen probleem mogen geven om dat vandaag ook te doen.

Naarmate de race vorderde, zo’n 7 km verder, kreeg ik het gevoel dat ik nog een tandje bij kon steken en mijn tempo kon verhogen. Ik liep de laatste kilometer dan ook met een tempo van -7 min/km.

Heerlijk ook hoeveel volk het regenweer trotseerde om te supporteren tijdens de laatste 2 km. De apotheose van de run kwam toen we de topsporthal binnenliepen. Die zat vol met uitzinnige supporters en er hing veel ambiance. Heerlijk! Het is zeker voor herhaling vatbaar.

Ik was aangenaam verrast dat ik mijn persoonlijk record had gelopen op de 5 km én de 10 km.

Gear : Garmin Forerunner 955 Solar
Shoes : Brooks Beast 20
Socks : Falke Stabilizing Cool

Sfeer Foto’s

Nextup : Antwerp 10 Miles

Ik loop sinds kort met deze Hartslagmeter van Garmin.


Next Post

Previous Post

© 2024 Donearlenspry

Theme by Anders Norén