Donearlenspry

Waarom Intermittent Fasting / living ?

Waarom:

Het waarom ik dit allemaal gestart ben. Ik probeer het met mijn eigen woorden uit te leggen. Ik had al aanzet gegeven hiervoor in de eerste post.
Ik ben hiermee begonnen omdat ik op een kantelpunt kwam. Papa van een flinke zoon. Nog geen last van enige kwaaltjes maar er was ook iets wat ik miste in het leven. Het uiterlijk ,waar ik laatste tijd regelmatig complimenten op krijg , was zeker niet de drijfveer om hiermee te beginnen. Wel leef ik sinds ik papa ben bewuster en wil ik ook bewust gezonder leven. Starten met intermittent fasting was een eerste aanzet naar een nieuwe versie van mezelf. Een versie die gezond is zowel mentaal als fysiek. Iemand die bruist van energie en ook van het leven geniet. en die dingen gaan ook perfect hand in hand. Ik ben aan een reis begonnen een reis naar een optimale versie van mezelf. Een reis die ik ook graag wil delen omdat ik na 10 maand gemerkt heb wat het doet met mij en ook voor jou kan doen. daarom deel ik graag mij verhaal..
Het intermittent fasting is meer en meer intermittent living aan het worden. zo startte ik net een challenge voor de maand februari hiervoor maak ik nog een aparte post. Het intermittent living is vooral uit de comfortzone geraken. en dat kan op allerlei manieren.

  • Koude
  • Warmte
  • Drinken
  • Vasten
  • Ademhaling (Hypercapnia & Hypoxia)

Dankzij de Challenge leer ik nu ook andere delen van het intermittend living kennen. Je lichaam kleine vormen van stress geven om het te wapenen als het echt nodig is.

Ik nam ergens begin februari 2022 samen met buurman de eerste lessen Kyokushin Karate. 90 minuten afzien en grenzen verleggen per les. Dat ligt dus zeker in het verlengde van het intermittend living. En de extra energie kan ik goed kwijt hier. Lessen waar je bezig bent met sparren (Kumite) en tijdens het rusten gaat pompen & of situps doen.
komende weken ga ik dit blijven uitproberen maar heb gevoel dat dit iets is waar ik energie in kwijt kan en waar ook genoeg discipline en groepsdruk op ligt om 90 min alles te geven. Het is ook heel fijn om je lichaam te pushen en niet op te geven ook wanneer alles al pijn doet!.

Ik schreef de draft hiervan al in Maart maar werktte de post nooit af. ” Procrastination much”. we zijn nu begin november en ik lig voor Karate helaas al leven in de lappenmand na een fietsongeval in augustus.

zoals jullie in een vorige post al gelezen hebben ben ik ondertussen aan een 60 for 60 challenge begonnen!.

ondertussen ben ik met Intermittend fasting bezig sinds eind maart 2021 en heb ik me nooit energieker gevoeld dan nu!

meer over mijn karate avonturen in toekomstige posts !

Next Post

Previous Post

© 2024 Donearlenspry

Theme by Anders Norén