Donearlenspry

72u Long Fast

02/07/2023 tot 05/07/2023


Zondagavond

72 uur vasten. Nog eens een halfjaarlijkse long fast. Het is lang geleden dat ik die nog eens deed. Via het
Your way of life platform (met gelijkgestemde zielen) ben ik zondag begonnen aan mijn 72 uur durende vastenperiode. Het oorspronkelijke plan was om rond kwart voor 6 te stoppen met eten, maar rond half 8 kreeg ik nog zin in roomijs met verse aardbeien.de Aarbeien moesten ook op dus dubbel win 🙂
rond 23u00 kruip ik in bed & val snel in slaap!

Maandagochtend

Op maandag had ik tot zeker de lunch niet veel last. De cijfers op mijn Garmin-horloge zijn goed. ideaal vooreen dagje thuis werk. Dat is lekkere koffie & Groene thee vlakbij & weinig afleiding!

24u fast in

Op maandagavond rond half 10 kreeg ik echter toch een beetje honger. Gelukkig lost een glas water dat probleem op. Op tijd naar bed en nog wat lezen in het boek van Siebe Hannoset (Intermittend Living). Rond 23:00 uur is het tijd om te gaan slapen. Ik probeer echt 7 uur slaap te krijgen, dus 23:00 uur en 23:30 uur is echt mijn tijd.

Dinsdagochtend.

zelfde routine als elke ochtend.

Opstaan

  • Tongschrapen
  • Tanden Poetsen
  • 2 minute Plank
  • Push-Ups
  • Koude Douche
  • Matcha Wisken
  • 10 pagina’s lezen

Mijn eerste vergadering is om 8 uur. Dus ik zet ook een kopje koffie en kan dan vanaf de eettafel mijn werkdag beginnen. Na de meeting rij ik naar ons kantoor in mechelen en ga ‘s middags tijdens de lunch even bij mijn collega’s aan tafel zitten. heerlijk al die geuren.

48u

So far alles goed. op mijn (halve marathon) planning staat nog een easy run

Woensdagochtend.
Bijna 60 uur aan het vasten. Nog zo’n 12 uur te gaan (eigenlijk tel ik niet af). De slaap was goed, maar een half uurtje meer had welkom geweest. Ik bleef echter iets te lang lezen in het boek van Siebe.

Vandaag staat er een boottochtje in Gent op het programma voor een verjaardag, daarvoor wil ik ergens een lekkere koffie (zwart) drinken. De dag begon weer met hetzelfde ritueel. Ik merk dat deze routines goed in mijn systeem zitten en dat het gemakkelijk is om dingen toe te voegen die goed aanvoelen.

Ondertussen denk ik na over hoe ik mijn vastenperiode ga doorbreken. Ik ga in ieder geval starten met een eetlepel MCT-olie .
‘s avonds hebben we een afsluitend zomerevent van onze firma. BBQ is net op tijd klaar om na 72u te eten omstreeks 19u45.

gelukkig is een deel van het bbq buffet geschikt voor het breken van mijn fast. Regenweer nemen we er graag bij.72 u.
zonder veel stress of honger op dit punt geraakt!
Heerlijk gevoel zo na 72u. Het lichaam is echt een sterke geoliede machine. We moeten er beter zorg voor dragen.

na dik 2 jaar intermittend fasting voel ik hoe vlot mijn lichaam kan switchen tussen carbs & vetverbranding!. metabole flexibileit ten top!

whats next ? 96 ? 128 ? 164 ?…

Roeland out!

Next Post

Previous Post

© 2024 Donearlenspry

Theme by Anders Norén