Donearlenspry

Hasselback Potatoes

Recept:
Verwarm de oven op 220 °C. zet rooster in het onderste 1/3 deel van de oven.


• borstel de aardappelen schoon en dep ze droog.
• Aardappelen insnijden, laat de bodem intact. stop net voordat je doorsnijdt, zodat de plakjes aan de onderkant van de aardappel verbonden blijven. Je kunt de aardappel in een grote eetlepel (of 2 houten chopsticks) laten rusten
• Bestrijk de aardappelen met de helft van het vetstof (boter, olijolie, duckfat, reuzel, spekvet) . Schik de aardappelen in een ovenschaal.
• Kruid de aardappelen royaal met peper en zout.
• Bak de aardappelen 30 a 35 minuten. Op dit punt beginnen de lagen te scheiden. Haal de pan uit de oven en bestrijk de aardappelen opnieuw met het resterende vet (ik had mix boter en klein beetje honding) – je kunt de lagen uit elkaar duwen als ze nog aan elkaar plakken. Zorg ervoor dat een deel van het vet in de ruimte tussen de plakjes druppelt.
• Bak tot de aardappelen aan de randen krokant zijn en gemakkelijk in het midden kunnen worden doorboord met een schilmesje, 30 tot 40 minuten. Als je extra’s toevoegt, stop die dan in de spleten en strooi 5 tot 10 minuten voor het einde van het koken over de bovenkant.
(De totale baktijd is 60 tot 70 minuten voor gemiddelde aardappelen
• Serveer onmiddellijk. Deze aardappelen zijn het lekkerst rechtstreeks uit de oven. (crispy edges)

Next Post

Previous Post

© 2024 Donearlenspry

Theme by Anders Norén