Donearlenspry

Wondere wereld van de amateur koffiebrewer

Zoals de meeste van jullie wel weten ben ik een grote (letterlijk & figuurlijk) koffie liefhebber. Graag wil ik jullie rondleiden in de wondere wereld van de koffie en mijn bevindingen en tests tot de ultieme kop koffie  met jullie delen.
IMG-20150318-WA0003
Onlangs ging ik bij Caffenation nog de advanced Koffieklas & Homebrew koffie klas volgen.
Er zijn verschillende methodes en zetwijzes om koffie te maken thuis. komende tijd deel ik elk van deze met jullie en ook mijn persoonlijk  bevindingen met de zetmethodes.  Ik ga het vooral hebben over filter koffie. Je komt snel tot een lekkere kop koffie als je rekening houdt met aantal basisprincipes.
Espresso is nog een andere tak van het koffiezetten en (lastiger) om thuis uit te voeren zonder investering in deftig espressomachine.  Als ik ooit budget over heb ga ik schaf ik me een Strietman aan.
We gaan het dus wel hebben op volgende zetwijzes en methodes. Zowel Drip als Immersion komen aan de beurt. of een combinatie van beide.

  • V60
  • Kalita Filter
  •  Clever Drip
  • Chemex ( 3kops &  6 Kops)
  • French Press
  • Aeropress
  • MokkaPot ( Bialetti)

over al deze zetmethoden zal ik voor en nadelen bespreken alsook mijn favorieten. en tips en tricks die ik zelf tegen kwam of
Tot op de koffie.

Next Post

Previous Post

© 2024 Donearlenspry

Theme by Anders Norén