Donearlenspry

Wat een week!

Een Digital Detox! Net als enkele anderen engageerde ik me voor het voorstel van Jan Jacobs om het een week zonder Sociale Media en zonder smartphone te doen. Het werd tevens ook een week zonder persoonlijk gebruik van Internet. Mijn email van werk ging enkele malen per dag open. Mijn persoonlijke e-mail enkel ‘s avonds voor max een uurtje.
Maandag: Wakker worden en uit gewoonte gsm grijpen.Ik zie op mijn iPhone geen icoontjes meer staan voor Twitter en Facebook. ook staat mijn mobile internet uit. Gsm gaat terug aan de kant. Ik maak, naar goede gewoonte, tijd voor Koffie. Tijdens het werken merk ik duidelijk minder afleiding. toch mis ik de constante buzz aan informatie op de achtergrond. Maandag is ook #Belpop dag. Tijdens de aflevering over Wannes Van de Velde zou ik graag meningen van de andere kijkers lezen. Helaas!
Dinsdag:  In Cafe Corsari komt Bram vertellen over een jaar zonder internet & smartphone. Respect. Ik pen wat meningen neer die ik anders gewoon op Twitter zou gesmeten hebben. Het tv kijken zelf verloopt duidelijk geconcentreerder. Focus op enkel de tv zorgt ervoor
woensdag: Het grootste deel van de week ben ik ‘s avonds alleen thuis. Ik merk dat ik Twitter en in mindere mate Facebook gebruik als uitlaatklep om mijn mening te ventileren. Gelukkig is woensdag tegenwoordig filmdag. Runner Runner aangename ontspanning.
vrijdag: Afgesproken voor een avond op cafe. Ik ga voor het eerst in een dikke 10 jaar op cafe zonder gsm en spreek voor het eerst sinds lang een exact uur af via sms. Op Cafe gaan zonder smartphone is een verademing. Ik heb beduidend meer aandacht voor mijn gesprekspartners en ik doe mijn best ook hun aandacht op te eisen zodat ze niet naar hun smartphone moeten grijpen….helaas tevergeefs! ;).Verrassing van de avond als Amerikaanse vrienden plots mijn stamkroeg komen binnen wandelen
zondag: Vroeg in de ochtend met Davy richting Londen met de Eurostar voor de NFL .We gaan naar de NFL International Series kijken in Wembley Stadium. Pittsburgh Steelers vs Minnesota Vikings. Tevens mijn eerste Live American Football wedstrijd. wedstrijd is om 18u00 lokale tijd. Ik besluit mijn mobile internet even aan te zetten en via Foursquare in te checken in Wembley Stadium.. Tijd om van het spektakel te genieten in deze knappe sporttempel.
Ohja De Vikings wonnen een spannende wedstrijd met 27-34 en Adrian Peterson is een beest!
De Highlights van de wedstrijd kan je hier bekijken. Tot Binnenkort NFL.
IMG_2922
Conclusie:  Ik kan iedereen aanraden om het digitale eens een week  los te laten en zelf te ervaren hoe vaak we eigenlijk naar de smartphone of internet grijpen. Zelfs zonder er bij stil te staan.
Vanaf heden roep ik zelf de “No Phone Beer Nights” in het leven. Rustig iets gaan drinken zonder telefoon enz. Gewoon op cafe, zonder afleiding, genieten van een lekker bier!.
Op naar een volgend experiment!

Next Post

Previous Post

© 2024 Donearlenspry

Theme by Anders Norén