Donearlenspry

De rush op WestVleteren XII

vandaag 03/11 kon je voor het eerst (en hoogstwaarschijnlijk enige keer) Westvleteren  kopen buiten de Sint-Sixtusabdij. En dit om de bouw van de nieuwe vleugel van de abdij te bekostigen.
meer info over de abdij op volgende link : http://www.sintsixtus.be
via een bon uit ‘De Standaard, Knack of Le Vif/Express kon je bij Colruyt terrecht om je Bouwsteenpakket ‘West Vleteren XII’ te kopen.
Campagnelijn voor deze actie “ Ad aedificandam abbatiam adiuvi “ ( Ik hielp de Abdij bouwen )
de bouwsteendoos : 6 Flesjes van 33 CL en 2 15cl Glazen voor de mooie prijs van 25€

zoals verwacht was er vanmorgen een stormloop op de Colruyt winkels..
mijn verhaal : vanmorgen om 8:10 aanwezig op de parking bij Colruyt Wilrijk..

8:30 winkel open. zowat 60 personen voor mij een een 100 tal personen achter mij… Ik hoor van enkele andere liefhebbers dat de voorraad beperkt is tot 207 dozen per Colruyt. wat later gelukkig niet waar bleek te zijn.
ondanks wat ik later op radio hoorde bij #pepi bleef iedereen beschaafd aanschuiven hier in Wilrijk. iedereen in een losse ontspannen sfeer. Bierliefhebbers onder elkaar. veel mannen… ook heel wat vrouwen die hier in de druilerige regen staan te wachten op het heerlijke gerstenat voor hun mannen…

8:35 in de winkel. daar staat ze dan… een pallet vol levenswater , een streling voor de tong… zo naar mij te lonken… er staan hier in Wilrijk  2 paletten. ik schat een  125 dozen per pallet… deze gingen door de massa heel vlot weg… het moet ook de eerste keer zijn dat in Colruyt Wilrijk alle kassa’s open zijn bij de opening. het personeel is hier in grote getale opgetrommeld.. ze hebben er zelf duidelijk zin in. alleen lachende gezichten, ik sta aan de laaste kassa. vlakbij de paletten.. de rij van 8 a 9 personen is in geen tijd opgelost..
8:45 . Ik ben terug buiten met mijn bouwsteendoos en een grote smile op mijn gezicht. Het is me gelukt… ook buiten enkel lachende gezichten… vele mensen zijn voor korte periode de crisis vergeten… Ik begeef me naar mijn wagen en vervolg mijn weg naar het werk…

Besluit : Mission Accomplished .
de heerlijke flesjes staan in mijn bergruimte en blijven hier minstens tot zondag….
dan volgt een uitgebreide proeftest en pen ik mijn tastingnotes hier even neer…
Santé

Next Post

Previous Post

© 2024 Donearlenspry

Theme by Anders Norén